Gok Plein
100% bonus
 
Home | Video slots | Gokkasten | Roulette | Blackjack | Bingo | Games | Video poker | Krasloten | Casino tafelspelen
 

Bingo

Jogo Bingo GiggleBingo Bingo 75 balls Electro Bingo
Jogo Bingo Jackpot City Bingo Bingo 75 Balls Electro Bingo

Bingo is een kansspel wat al sinds 1530 wordt gespeeld. Niet zo vreemd, aangezien het een eenvoudig en spannend spel is wat je met meerdere mensen speelt en tegelijk kans kan maken op "mooie" prijzen. Hedendaags heeft bingo toch wel een wat oubollig karakter, aangezien het vaak gespeeld wordt op campings, buurthuizen en bejaardenhuizen. De te winnen prijzen vertegenwoordigen vaak een kleine waarde, maar een bingokaart kost dan ook vaak maar een euro. Sinds de komst van online (multiplayer) bingo, is het aanzien van het kansspel behoorlijk veranderd en zelfs sinds een aantal jaren enorm populair bij vele spelers. Dit heeft o.a. te maken met de kans op mooie geld prijzen, maar misschien ook wel een stiekem omdat het toch best een leuk spelletje is.

Het bingo spel wordt veelal gespeeld met meerdere spelers, waarbij elke speler een formulier met getallen heeft. De getallen kunnen worden weggestreept, wanneer het getal dat "getrokken" wordt, op het formulier staat. Vaak wordt er gespeeld met de getallen 1 t/m 75 en een bingokaart met 24 getallen (5 x 5). In het midden van de bingokaart is meestal geen getal aanwezig. De kaart heeft kolommen en daarboven staan de letters B I N G O.

  • De B kolom bevat 5 getallen uit de reeks 1 t/m 15
  • De I kolom bevat 5 getallen uit de reeks 16 t/m 30
  • De N kolom bevat 5 getallen uit de reeks 31 t/m 45 (in het midden een leeg vakje)
  • De G kolom bevat 5 getallen uit de reeks 46 t/m 60
  • De O kolom bevat 5 getallen uit de reeks 61 t/m 75

Een speler die als eerste alle getallen op zijn kaart heeft kunnen wegstrepen, roept Bingo en heeft na controle gewonnen. Er zijn ook varianten waarbij er eerst een prijs wordt gegeven bij een horizontale e/o verticale rij van weg gestreepte getallen.

Online bingo

Bij online bingo wordt er vaak gespeeld volgens bovenstaande speelwijze, alhoewel je ook varianten tegen komt. De eerste bovenstaande afbeelding (Jogo Bingo) verwijst door naar een informatie pagina over deze multiplayer aanbieder. Het is daar mogelijk om zonder registratie gratis bingo te spelen tegen live medespelers (vnl. Nederlanders). Wel registreren en je kan al v/a 5 cent per bingokaart kans maken op leuke geld prijzen. JackpotCity Bingo is een internationaal gerichte multiplayer bingo aanbieder. Nederlandse spelers zijn daar van harte welkom en je kan met een geringe inzet kans maken op enorm hoge geld prijzen. De totale bingo jackpots bedragen vaak ruim €1.000.000,-

Online bingo spelen is niet alleen leuk om het gegeven dat je op een spannende en eenvoudige manier kans kan maken op uitkeerbare geld prijzen. Bij de multiplayer aanbieders, heb je namelijk altijd de mogelijkheid om te chatten met je medespelers. Juist dit sociale aspect is voor veel spelers een welkome toevoeging op het spel.

Naast multiplayer bingo aanbieders, zijn er ook single player spellen. Deze kan je vergelijken met de speelwijze van keno. Het leuke van deze spellen is dat je gratis speelgeld kan ontvangen van de aanbieders en daarmee kans kan maken op duizenden euro's.

Bingo Tips

Natuurlijk is bingo niks anders dan een kansspel, waarbij je niet de mogelijkheid hebt om de uitslag te beïnvloeden e/o te voorspellen. Het is dus een kwestie van geluk hebben. Desondanks zijn er wel enkele tips te benoemen, waarmee je je kansen optimaal benut. (Alleen van toepassing op multiplayer bingo).

  1. Speel met meerdere bingokaarten. Het klinkt zo simpel, maar het is natuurlijk een feit dat als je met meerdere bingokaarten tegelijk speelt, je een grotere kans hebt om te winnen. Anderzijds kost dit natuurlijk ook meer geld. Bekijk daarom goed bij elke ronde hoeveel geld je kan winnen, hoeveel één bingokaart kost en hoeveel spelers ermee doen. Is de prijs aantrekkelijk, dan kan het raadzaam zijn om bijvoorbeeld met 4 kaarten tegelijk te spelen. Dit is vooral aan te raden als je tegenspelers met minder kaarten tegelijk spelen. Als je de mogelijkheid hebt om te kiezen welke bingokaarten je koopt, kies dan kaarten met zo weinig mogelijk overeenkomende nummers.
  2. Het is erg leuk om per gevallen nummer te kijken of je deze kan "weg strepen". Maar als je met meerdere kaarten tegelijk speelt, is een fout zo gemaakt. Vaak heb je de mogelijkheid om de "automatische aanvul functie" te selecteren. De software zal dan automatisch de juiste nummers "aan klikken".
  3. Het kan raadzaam zijn om bingorooms te kiezen met weinig tegenspelers. De prijzen zijn dan vaak wel lager, maar de kans om te winnen is groter.
  4. Bedenk goed van te voren of je bingo wil spelen met kans op hoge geld prijzen, of dat het je meer gaat om het spel en het sociale aspect. Kans op hoge geld prijzen, betekend vaak ook een hogere inzet. Zo kan je met een bescheiden budget misschien slechts een korte tijd speelplezier beleven. Maar als je genoegen neemt met lagere prijzen, dan is bijvoorbeeld 10 euro een bedrag wat garant staat voor uren speelplezier (met name bij jogobingo, v/a 5 cent per spel).
 
© gok-plein.nl | Links | Disclaimer | Voorkom Spijt, Stop op Tijd 18+